EN FANTASTISK OPLEVELSE OG VENNER FOR LIVET...
EN FANTASTISK OPLEVELSE OG VENNER FOR LIVET...

Jobtyper

På guideskolen får du et indblik i alle jobtyper, der findes inden for guidelivet. Du skal ikke allerede nu bestemme dig for, om du vil være udflugtsguide, ungdomsguide, rundrejseledersports/aktivitets-guidebørneguide, skiguide eller noget helt fjerde.

Vi vil anbefale, at du læser beskrivelsen af de forskellige jobtyper nedenfor, og bagefter overvejer hvilken type job, du mener passer bedst til dig og din personlighed. 

Mange guider skifter jobtype fra sæson til sæson, så du kan sagtens prøve flere forskellige jobs i løbet af din karriere.

Guide/rejseleder

Guide og rejseleder er i princippet det samme. Om det hedder det ene eller det andet afhænger kun af, hvilket firma du bliver ansat i. Jobbet som guide/rejseleder er et meget spændende og krævende job, hvor du er firmaets repræsentant og skal sørge for at gæsterne får den bedste service og en optimal ferieoplevelse – hver dag.

Ofte vil du være ansvarlig for tre eller fire hoteller, hvor du er såkaldt hotelguide. Som allround guide er der mange forskellige arbejdsopgaver: Du skal blandt andet hente gæster i lufthavnen, holde velkomstmøder, sælge udflugter, kører dags- og aftenudflugter, holde hoteltræf og betjene gæster på destinationskontoret. Du skal kort sagt være god til at holde hovedet koldt i pressede situationer, og du skal altid være klar til at give en ekstra hånd med.

Skiguide

Jobbet som skiguide minder i mange henseender om jobbet som guide/rejseleder bortset fra, at det selvfølgelig foregår i sneen. Skiguiden er ikke en skiinstruktør, som skal undervise i at stå på ski, og det er derfor ikke et krav, at du står på ski på højt niveau. Interesse for ski og en god fysik er dog en fordel.

Foruden opgaverne, som er nævnt under rejseleder, vil meget af din hverdag som skiguide foregå på pisterne, hvor du viser gæsterne rundt, holder afterski eller picnic eller står i spidsen for diverse andre arrangementer.

Her kan du læse mere om vores skiguide modul

Ungdomsguide

Et job som ungdomsguide er et af de mest krævende af alle guidejob. Så hvis du tror, at det er fest og farver at arbejde for et ungdomsrejsebureau, så er du helt forkert informeret. De daglige opgaver læner sig meget op af jobbet som allround guide, dog med undtagelse af udflugterne. På en ungdomsdestination er der, udover beachservice og hotelservice, hver dag nye aftenarrangementer, hvor guiderne altid er repræsenteret. At styre en stor flok unge berusede mennesker kræver stor ansvarsbevidsthed og disciplin. Man skal have et meget højt energiniveau og ikke være bange for at stå på scenen.

Børneguide

Nogle rejsebureauer har på enkelte hoteller børneklubber, der hver dag sørger for underholdning til børnene. Som børneguide står du hver dag for at planlægge og udføre et spændende program for børn i alderen cirka fem til 12 år. Det kan eksempelvis være skattejagt, maling, strandtur eller børnedisco. Som børneguide har du et stort ansvar, og du skal kunne motivere og styre børn. Udover arrangementerne for børn, kan børneguiden være med i aktivitetsteamet, som laver underholdning om aftenen ligesom der også er nogle allround guide-opgaver tilknyttet jobbet. Eksempelvis hoteltræf og velkomstmøde.

Aktivitetsguide (Animatør) / Event- & Performerguide

Dette job er meget populært inden for hotelbranchen. Som aktivitetsguide er du samlingspunktet for gæsterne i løbet af hele dagen. Du søger for alle aktiviteter på hotellet, som eksempelvis kan være morgengymnastik, vandbasket, dartturnering, hockey, quiz og aftenunderholdning med kabaret eller bingo. Som aktivitetsguide får du meget tæt kontakt til gæsterne, og du vil ofte kunne påvirke det endelige resultat af deres ferieoplevelser. Jobbet er for dig, der interesserer dig for sport og underholdning. Du skal være god til at motivere og konversere med andre og du skal kunne lide at stå på scenen. Det er en jobfunktion i kollosal udvikling - i fremtiden bliver der brug for utallige kreative, organiserende event-guider, der også kan noget på en scene. Jobbet er en multifunktion!

Udflugtsguide

Som udflugtsguide skal du have stor interesse for andre kulturer, klima og befolkningsgrupper. Du skal være god til at formidle dit stof, og du skal kunne motivere dig selv til at fortælle udflugten ligeså spændende første gang, som når du har kørt den 50 gange. Udflugtsguiden er på en destination, hvor du primært har ansvaret for de lidt tungere og mere krævende udflugter. Udover udflugterne kan jobbet til tider suppleres med allround guideopgaver, som eksempelvis lufthavnsbesøg og opgaver på destinationskontoret.

Rundrejseguide

Rundrejseguide er noget man kan blive efter et par sæsoner som udflugtsguide. Som rundrejseguide er du ansvarlig for en gruppe gæster på ture, som kan vare flere uger eller måneder. Her rejser du rundt med gæsterne i eksempelvis Thailand, og giver dem et indblik i de forskellige kulturer. Jobbet som rundrejseguide kræver stort overblik, gode formidlingsevner og ikke mindst stor interesse for forskellige kulturer og lande.

Læs mere om vores rundrejseledermodul

Receptionist

Som receptionist er du ansvarlig for at styre receptionen, fordele værelser, checke gæster ind og servicere gæster i alle henseender. Du skal have styr på detaljerne og klare alle opgaver med et smil. Gæsterne vil ofte komme til dig, når de skal vide noget om lokalområdet, bestille bord på en restaurant, leje bil eller købe billetter til nogle udflugter. I en reception skal du håndtere mange opgaver, og det er en fordel hvis du er god til flere fremmedsprog.

Steward/Stewardesse

Jobbet som steward/stewardesse kræver, ligesom guidejobbet, en meget serviceminded, fleksibel og imødekommende person. Som steward/stewardesse skal du servicere gæsterne til og fra deres ferie, du skal servere mad og drikkevarer, gennemgå sikkerhedsprocedure, sælge toldfrie varer og hjælpe gæster med diverse problemer. For at blive steward/stewardesse skal du optages og gennemgå stewardesseuddannelsen.

BESTIL DIN GUIDEUDDANNELSE HER